2011. augusztus 5., péntek

Sandan

2011. július 30-31., Székkutas - dan vizsga
Szombat reggel indultunk el a közel 440km-re lévő székkutasi tanyára, hogy a félnomád tábor keretében a következő dan fokozatra vizsgázzunk Mirko Jovandic 6. dan a Szerb Aikikai vezetője előtt.
A sátorverést követően Márton Imre szabadtéri edzésével kezdtük a délutánt, majd Mirko Jovandic shihan edzésével zártuk a napot.


Nekem ennyi is elég volt a jó alváshoz, így az esti tábori vetélkedőt kihagyva eltettem magam a másnapi reggeli edzésre és vizsgára.

Vasárnap reggel 7 órától a csöpörgő esőben Mirko Jovandic mester edzésén bővítettük technikai tudásunkat kiélezve a figyelmet a tenshin és kaiten mozdulatokra.
10 órától az eső miatt a székkutasi tornateremben folytatódott a nap a dan vizsgákkal.


Az 1. dan vizsgát megszakítva, a leendő és meglévő 3 és 4 danos mesterekkel bemutatót tartottunk a Magyarországon tartózkodó fukushimai diákoknak. Az Aikido bemutató látványosra sikeredett, megmutattuk a "magyaros" aikidot japán barátainknak.


A 2. danos vizsgán Németh Jenő és Ritteródesz Adrián párban, együtt vizsgáztak le.
A 3. és 4. danosok együtt vizsgáztak. Ukeként kezdtem a vizsgát, majd blokkonként uke tori cserével mutattuk be a vizsgaanyagot. A vizsga 5 emberes jiu waza-val zárult.


Körülbelül 13:30-kor lett vége a vizsgának, majd ezt követte az eredményhirdetés és az adminisztráció.
Ezt követően indultunk haza és vágtunk neki az 5 és fél órás útnak.

Szíber János mester tanítványainak eredményei:
Ritteródesz Adrián 2. dan | Kardos Attila 3. dan | Németh Jenő 2. dan

Ezúton is köszönöm Szíber János mesteremnek és Jenci sempainak a sok segítséget, gyakorlást és útmutatást, valamint minden tanítványomnak a gyakorlással töltött időt, mert Ti épp úgy hozzzájárul(ta)tok a fejlődésemhez, mint mestereim. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése