2010. december 31., péntek

Decemberi hírek

Decemberben több olyan esemény is történt, amit meg kell osztanom veletek. Természetesen ezek a harcművészetről és az Aikidoról szólnak.

Decemberben a gyerekcsoportokban fokozattól függetlenül csíkosztásra került sor. Többen már a nyári hévízi táboron kaptak fekete csíkot az övükre, ami jelezte, hogy magatartásukkal, gyakorlásukkal és a technikák kivitelezésében kiemelkedően bizonyítottak a vezető edző előtt. Ezt a gyakorlatot követve és az edzéseken való munkát figyelembe véve osztottam Csepregen és Zsirán is „elismerő” csíkokat.

A gyermekcsoportokban megrendezésre került idén először egy övkötő verseny, ahol az öv (obi) megkötött állapota lett minősítve, díjazva. Ezzel egy kicsit előtérbe helyeztük és tudatosítottuk azt az igényességet és alaposságot, ami a japán mentalitás jellemzője és az ilyenfajta formalitásban is megmutatkozik.

December 16-án a Vas Megyei Sportigazgatóság szervezésében több mint kétszáz sportoló, edző, sportaktíva kapott díjat Szombathelyen, köztük a Budo SE oktatói is. A 2010. évben Vas Megye Sportjáért végzett kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet, névre címkézett bort és egy szál fehér szegfűt kapott egyesületünkből Sziber János, Székely Klára, Németh Jenő és jómagam.
Ennek jelentősége abban rejlik, hogy a versenysportok mellett sikerült az Aikidot is elfogadtatni, mint szintén jelentős bázissal rendelkező „szabadidős sporttevékenységet”. Ezt Sziber János mesternek köszönhetjük, aki már több éve folyamatosan küzdött azért, hogy az Aikido harcművészet a versenysportok mellett méltó helyet kapjon Vas megyében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése